Werk aan

gelijkwaardigheid

Dé online leermodule voor inclusieve organisaties

We worden ons steeds meer bewust van het belang van gelijkwaardigheid op de werkvloer en daar buiten. Dit zorgt voor toenemende druk op organisaties om een inclusieve cultuur te waarborgen: van klanten, werknemers, aandeelhouders, relaties en investeerders. Een divers team en een inclusieve werkomgeving is definitief geen nice to have meer, maar een randvoorwaarde om te kunnen blijven bestaan en functioneren.

 

Intensieve leadership training is essentieel voor de transitie naar een inclusieve cultuur. Maar om de organisatie effectief door de cultuurverandering die nodig is te kunnen leiden, is voldoende draagvlak in de organisatie een belangrijke randvoorwaarde. De online module Werk aan gelijkwaardigheid is dé oplossing voor organisaties de hele organisatie onderdeel willen maken van de weg naar een inclusieve cultuur.

 

Deelnemers kunnen zelfstandig aan de slag om in 6 weken de basis te leggen voor hun ontwikkeling naar meer gelijkwaardigheid, onder begeleiding van inclusiviteits-expert Nadine en met support van elkaar. Ze gaan naar huis met een roadmap met concrete acties die intrinsiek gemotiveerd zijn, aansluiten bij de doelen en de cultuur van de organisatie en waar ze direct mee kunnen beginnen. De module kan als toevoeging op leadership training worden aangeboden, of op zichzelf staand.

 

Verandering vraagt om een gedegen strategische aanpak om te kunnen beklijven. Daarom wordt de 3 c’s methode gehanteerd waarbij de elementen: coaching, consistentie en community elkaar versterken. Gedurende 6 weken staat iedere maandagochtend een nieuwe video met een persoonlijke opdracht online (consistentie), middels digitale check-ins en fysieke live sessies ondersteunt Nadine deelnemers in hun traject (coaching) en zij worden gefaciliteerd elkaar verder te helpen via Slack en gaan een middag met elkaar op pad (community).

Deze online module heeft een effectieve 360 graden aanpak om deelnemers bewust te maken van hun eigen denken en handelen en biedt tools om deze opgedane kennis direct om te zetten naar concrete acties die passen binnen jullie organisatie.

Wat deelnemers na afloop hebben ontwikkeld

 • Een positieve mindset

  Ze kunnen persoonlijke gevoelens van schuld, schaamte en verwarring herkennen en omzetten naar een gevoel van verantwoordelijkheid.

 • Bewustzijn van persoonlijke invloed

  Ze hebben inzicht in hoe zij binnen hun werkomgeving kunnen bijdragen op een manier die past bij hun persoonlijkheid en functie.

 • Empatisch vermogen

  Ze zijn zich beter bewust van ongelijkwaardigheden op de werkvloer en begrijpen beter wat de consequenties hiervan kunnen zijn voor andere mensen in de organisatie. 

 • Inzichtgedreven actie

  Ze hebben een roadmap ontwikkeld waarin de opgedane kennis en inzicht is vertaald naar concrete acties waar ze direct mee kunnen beginnen.

 • Verbindende taal en effectieve communicatie

  Ze kunnen constructiever en verbindend communiceren met collega's, leidinggevenden, klanten, leveranciers en andere partners.

Even voorstellen

Nadine Ridder


Mijn naam is Nadine Ridder, ik ben een 38-jarige cis-vrouw met een biculturele achtergrond en fluïde seksuele oriëntatie. Als kind uit een gemixt huwelijk leerde ik jong hoe mensen worden gereduceerd tot een onderdeel van hun identiteit. En hoe zij worden beoordeeld op de ideeën die bestaan over de groep waar ze bij horen. Dat is op alle mogelijke manieren beperkend en schadelijk. Want waarom zouden er andere regels en wetten moeten gelden voor wie afwijkt van de heersende norm?

 

Daarom staat mijn missie voor meer gelijkwaardigheid centraal in alles wat ik doe. Als onafhankelijk creatief strateeg help ik bedrijven zichzelf opnieuw uit te vinden in een snel veranderende wereld. Ik reflecteer op diezelfde wereld als opiniemaker. In mijn rol als trainer help ik bedrijven en individuen op weg die graag willen bijdragen aan meer gelijkwaardigheid.

 

Doing the right thing? Voor mij is werken aan meer gelijkwaardigheid veel meer dan een morele overtuiging. Het is een kans om onze collectieve blik te verruimen, waardoor creatieve oplossingen voor verschillende uitdagingen kunnen worden ontwikkeld voor de uitdagingen waar we voor staan.

Inhoud

van deze zesweekse module

Week 1  |  De multidimensionale en dynamische identiteit


We duiken samen in het concept ‘identiteit’. Hier ontdekken we hoe onze multidimensionale en dynamische identiteit onze positie in de samenleving (mede) bepaalt. Deelnemers leren de verschillende facetten van hun identiteit herkennen en en identificeren. Hierdoor wordt duidelijker hoe ideeën en opvattingen zijn gevormd.

Week 2  |  Identiteitscanvas


Week 3  |  Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie


Week 4  |  Privileges en invloed


Week 5  |  Taal en conversatie


Week 6  |  Werk aan gelijkwaardigheid roadmap


Pakketten

Basic

€ 279 p.p

2x digitale check-ins

Regular

€ 279 p.p

+ € 1500

2x digitale check-ins

2x fysieke workshop op locatie

1x trip (museum, cultureel event)

Basic

€ 279 p.p

+ € 3000

2x digitale check-ins

4x fysieke workshop op locatie

1x trip (museum, cultureel event)

Vaste kosten zijn per groep en variabele kosten per deelnemer. Groepsgrootte min 10 and max 100 mensen. Kosten zijn excl btw en voorafgaand te voldoen per factuur.

Ervaringen deelnemers

Michiel Veugelers


“De werk aan gelijkwaardigheid module van Nadine Ridder is inspirerend, informatief, soms confronterend en heel persoonlijk. Alsof je tegenover elkaar aan de keukentafel zit. Een module die eigenlijk iedereen zou moeten volgen vandaag de dag! Kortom een aanrader.”

Mark van Hooff


“De video’s in deze cursus zijn heel prettig; helder uitgelegd en daardoor voor iedereen toegankelijk. Nadine weet veel van het onderwerp en deelt ook haar persoonlijke ervaringen. De opdrachten zijn goed doordacht en laten je nadenken over de vele kanten van gelijkwaardigheid en wat je zelf kunt doen. De toon is positief, constructief en nooit belerend. Een waardevolle cursus waar ik nog lang wat aan heb!”

Renate van Rienschoten


“Werk aan gelijkwaardigheid is een mooie module die je je eigen identiteit laat onderzoeken, je privileges laat inzien en laat nadenken over de rol van taal en vooral wat je zelf kunt doen aan gelijkwaardigheid. Onder de goede leiding van Nadine leer je dat 'de juiste' manier niet bestaat, maar wel jouw manier.”

Meld je nu aan


Werk aan gelijkwaardigheid

Dé online leermodule voor inclusieve organisaties

 • Exclusieve toegang tot dynamische online leeromgeving voor 1 jaar

 • Exclusieve toegang tot Werk aan gelijkwaardigheid community voor 1 jaar

 • Wekelijkse video’s (6) met persoonlijke opdrachten

 • Persoonlijk werkboek met opdrachten en ruimte voor notities om te bewaren

 • Werk aan gelijkwaardigheid roadmap

 • Mogelijkheid tot uitwisselen ervaringen via besloten Slack kanaal

 • 24/7 ondersteuning via de mail

 • Digitale check-ins met Nadine

 • Fysieke en/of virtuele live sessies onder begeleiding van NadineVrijblijvend meer info of direct je organisatie aanmelden? Laat dan hier je gegevens achter en er wordt z.s.m. contact me je opgenomen